Sandblæsning

Hvad er Sandblæsning?

Sandblæsning er en proces som anvendes afrensning af forskellige emners overflader fx. fælge. Hos HN Coating A/S anvender vi i mange tilfælde sandblæsning til rensning af et emnes overflade forud for overfladebehandling. Sandblæsning biliver idag anvendt i stort omfang til afrensning af bla. stålkonstruktioner som efterfølgende skal overfladebehandles. Overfladebehamdlingen er vigtig for at opnå en flot finsih og undgå korrosion.

En typisk sandblæsning foregår ved at et blæsemiddel føret op i en højere hastighed ved hjælp af trykluft, hvilket du kan læse mere om, under metoden. Der benyttes mange forskellige blæsemidler som fx. kvartssand, soda, plastikgranulat, knuste nødeskaller eller helt andre materialer.

Sandblæsning før overfladebehandling

Før et emne kan overfladebehandles skal det klargøres. Sandblæsning gør dette effektivt, da det fjerner alle malingrester og gammel lak. Overfladen efterlades ren og renset. Det sikrer de bedste resultater af den efterfølgende overfladebehandling.

Hvorfor vælge sandblæsning?

Det er en effektiv og grundig metode. Hvis man manuelt sliber overfladen ned vil der ofte efterlades små skjolder, der kan danne rust på sigt på den nybehandlede overflade. Når man anvender sandblæsning sikrer man sig at alt rust og urenheder fjernes, hvilket på sigt sikrer et godt resultat.

Metoden

Sandblæsning foregår i en fristrålekabine, hvor en stor mængde sandkorn (0,25-0,50 mm) accelereres op i hastighed ved hjælp af trykluft. Hastigheden får sandkornene til at slibe uønsket materiale væk fra overfladen, og efterlader overfladen klar til f.eks. en pulverlakering eller rilsanering.

Professionel rådgivning

Vi står klar med professionel rådgivning. Vi har arbejdet med overfladebehandling siden 1978. Derfor har vi erfaring nok til at garantere dig et tilfredsstillende resultat. Vi guider dig til den bedste løsning så du får lige præcis det resultat du ønsker. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. Vi hjælper kunder i hele Midtjylland - fra Silkeborg til Viborg, herunder også Aarhus.

sandblæsning
Menu